Редактор: e-mail: Кадър бТВБедствено положение е обявено в община Родопи. Причината е,

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВБедствено положение е обявено в община Родопи. Причината е,
Коментари Харесай

Бедствено положение в Брестовица. Има манган във водата

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Бедствено състояние е оповестено в община Родопи. Причината е, че във водата в село Брестовица има манган. Подходи се към генерално решение на казуса. Възложихме експертна оценка на водещи експерти, професори, които излязоха в понеделник със своя експертен отчет, който в границите на деня ще бъде възложен безусловно на всички институции. Заключението е, че неоспорим генератор на това манганизиране е точно водното огледало към по този начин издигнатия миниВЕЦ. Отново дублирам, в границите на днешния ден това ще бъде сведено до безусловно всички заинтригувани с упованието да реагират и да влязат в своите контролни функционалности.

Това сподели в  " Тази заран " по бТВ шефът на ВИК-Пловдив Спартак Николов.

Ние настоявахме за построяването на дублиращи сондажни кладенци. Отделно от това за изследването на напълно нов водовземен сектор, замяна на довеждащия външен тръбопровод, както и на цялата вътрешна водопроводна мрежа. Работим в синхрон с оператор и ВИК оператора, и още през днешния ден се приготвя, и с оглед оповестеното бедствено състояние от кмета на община Родопи, съкратена процедура, с цел да бъде предоставено незабавно прелиминарен надзор по нея и да стартира построяването на този нов тръбопровод. Кога ще стане, зависи от процедурата, която през днешния ден ще започва. За тези дублиращи сондажни кладенци, през вчерашния ден сме имали още веднъж работна среща, и още в края на март би трябвало да стартира тяхното създаване, съобщи регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР